"שעון-קיץ"

  
   ארצות הברית      בדרך-כלל      יאריכו      לקום      מאפשרת      מזיזים      נעדרו      סיבה      פחות      קדימה      קושי      שעון הקיץ      תפילות   

במדינות רבות בעולם ' את השעון 'בשעה או בשעתיים , ומפעילים "שעון-קיץ". עושים את השינוי הזה בעונת האביב, כדי שיהיו שעות אור רבות יותר במשך היום.
בפעם הראשונה הפעילו את "שעון-הקיץ" ב ובמספר מדינות באירופה בזמן מלחמת-העולם הראשונה, כדי לחסוך בחַשמָל. בארץ-ישראל הפעילו הבריטים את "שעון-הקיץ" בשנת 1940. המטרה אז הייתה שונה: לתת אפשרות לעובדים לחזור הביתה בביטחון בשעות של אור-יום. "" הראשון בישראל היה ב-16 במאי 1948, יום אחרי שֶקמה המדינה, וה לכך הייתה כלכלית.
בארץ מזיזים את השעון בשעה אחת, והחיסכון הוא כ-70 מיליון שקל בשנה. אפשר יהיה לחסוך עוד 60 מיליון שקל, אם יזיזו את השעון בשעתיים, או אם את "שעון-הקיץ" בחודשיים נוספים.
ב'משרד התחבורה' מרוצים מ"שעון-הקיץ", כי כאשר נוסעים מהעבודה הביתה בשעות אור, יש תאונות-דרכים. במחקרים מצאו, שבשנים שבהן הפעילו "שעון-קיץ" פחות עובדים מהעבודה (לא הגיעו), איכות העבודה עלתה, ומספר תאונות העבודה ירד. גם בעלי עסקים מרוצים מ"שעון-הקיץ", מפני שֶשעת אור נוספת למשפחות עם ילדים לבלות בחוץ עוד שעה ולקנות יותר.
רוב האנשים בארץ תומכים (בעד) ב"שעון-הקיץ". ה היחיד יכול להיות לאנשים דתיים. בחודש אלול לפני ראש-השנה קמים אנשים דתיים מוקדם מאוד כדי להתפלל ולומר "סליחות" - מיוחדות לחודש אלול. בגלל "שעון-הקיץ" הם צריכים לתפילה בשעות החושך.