רוב האנשים בלילה, ובמשך היום הם עֵרָנִיִים, עובדים ומְתַפְקְדִים. אבל יש אנשים שחיים חיי-לילה: הם ערים בלילה וישנים עד שעות הצוהריים. יש כאלה שאפילו העבירו את עבודתם ללילה. הם עובדים במועדוני לילה, ב, בתיאטרון ועוד.
איך מסבירים את התופעה הזאת? – השעון הביולוגי שלנו פועל באמצעות הורמון, שנמצא ב, בשם "מלטונין". זה פעיל בשעות ה, ואילו בשעת בוקר מוקדמת רמת ההורמון בהשפעת האור. הורמון המלטונין "מסדר" את השעון הביולוגי, וגורם לכך, שרוב האנשים בלילה וערניים ביום. אצל שרק נולד אין עדיין פעילות של מלטונין, ולכן אין לו סדר יום קבוע: הוא ישן ואוכל ביום ובלילה. בגיל חודשים בערך המערכת מתפתחת, והתינוק לישון בלילה.
"אנשי הלילה" הם אנשים שהשעון הביולוגי שלהם "זָז". רמת המלטונין שלהם מתחילה לעלות רק שתיים בלילה, או אפילו מאוחר יותר, ויורדת לקראת הצוהריים. יש , שהתופעה היא גנטית, ויש מקרים, שהתופעה מתפתחת. זה יכול לקרות בילוי בלילות או בגלל עבודה בשעות הלילה במשך מספר שבועות רצופים, או בגלל טיסות מרובות למקומות . אם התופעה היא על רקע גנטי, קשה לשנות אותה. אם היא לא גנטית, ניתן לטפל בה בהצלחה באמצעות , ובתנאי שהאדם מעוניין את סדר היום שלו, ומשתף פעולה עם המטפלים.
(עפ"י "מעריב – סגנון" 25/12/2002)